leisure 11.2.07

Quiz - The Bar Exam

Our friends over at Happy Hour Mobile take their happy hour—and yours—seriously. It's a great site for everything related to pubs, taverns, and "third places" (meaning a comfortable place that isn't home or work).

They were kind enough to create today's 'bar exam' and they seem to have been pretty sober when they did—it's a tough one, but we learned some cool stuff from it. As usual, answers will be posted on MUG after 3pm.



1. What Spring Street watering hole is rumored to be haunted by the ghost of Mickey, a former patron?
Answer: The Ear Inn

2. Which historic Union Square neighborhood bar has been featured in The Devil's Own and Bullets Over Broadway?
Answer: Old Town Bar & Restaurant

3. What midtown institution, dating from the 1930's, welcomes drinkers with a large waving porcine mascot?
Answer: Rudy's Bar & Grill

4. Where did Thomas Edison stay, and become a regular, while designing a power station in lower Manhattan?
Answer: The Paris

5. True or False: The last of the original early 20th century outdoor beer gardens in New York City is located on the Lower East Side.
Answer: False. The Beer Garden at Bohemia Hall is in Astoria, Queens.

6. Which venerable Manhattan bar is known for not admitting women until 1970, and not giving them their own restroom until 1986?
Answer: McSorley's Old Ale House

7. What the heck is a "shebeen" and what well known Third Ave. pub incorporates the word into its name?
Answer: 'Shebeen' is an illicit pub or bar as in: Molly's Pub & Restaurant, Shebeen.


8. Where did the real Popeye Doyle, of The French Connection fame, often stop for a drink while near the Brooklyn Bridge?
Answer: The Bridge Cafe

9. What mostly affectionate nickname did Toots Shor give to patrons at his now gone but world renowned bar on 51st St.?
Answer: Crumbums

10. Where in today's financial district did General George Washington bid farewell to his officers at the conclusion of the Revolutionary War?
Answer: Fraunces Tavern



grace…a good foundation…steampunk light.


west village

recent entries

11.13.17
Brain Food

10.23.17
Scary Season

10.11.17
Book Land, Every Person in New York

See all articles in LEISURE

Get a daily dose of MUG
right in your Inbox.